Екс-Генсека НАТО Андерса Фоаг Расмуссена оголосили прихильником Юлії Тимошенко без його згоди. Хто розповсюдив фейкову інформацію і для чого, можна лише здогадуватися.
Днями в українських ЗМІ розповсюдили інформацію, що колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен та президент Європейської народної партії Жозеф Доль звернулися до українців з нагоди висунення лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко на пост Президента України.

Фейкову новину спростував сам Андерс Фог Расмуссен в інтерв’ю українським телеканалам. Він підкреслив, що записав звернення до всіх без виключення учасників виборчих перегонів, в якому закликав політиків продовжувати шлях реформ і євроінтеграції.

«Ні. Не правда, я не підтримував жодного кандидата. Я лише звернувся до українців у відео з тим, що, якщо країна обрала шлях у напрямку до ЄС, то мусить проводити реформи. Це моє послання всім кандидатам. І відео доступне для всіх кандидатів», – наголосив він.

Раніше в подібну ситуацію з легкої руки штабу Юлії Тимошенко потрапив бразильський письменник Пауло Коельо. Його цитата з’явилася в агітаційному відео кандидатки. Коельо роз’яснив журналістам, що це інтерв’ю давав набагато раніше, а нині ні про яку підтримку мова не йде.