Аварійні роботи на каналізаційному колекторі в Бердянську тривали і вночі. До 5 ранку тимчасова обвідная гілка була запущена і розпочато перекачування стоків з нижньої частини міста, пише Про Бердянськ.

На жаль, те, чого комунальники побоювалися, схоже, сталося – колектор почав руйнуватися далі. Почали просідати плити на Західному проспекті. Імовірно, це черговий провал. В даний момент рух по західному проспекту перекривають, для підняття плит і визначення масштабу ушкодження.

І швидше за все це зрушує терміни підключення води.

Втім, комунальники запевняють, що будуть робити все можливе, щоб відновити водопостачання Бердянська.

Зараз відкачують стоки з центру міста до пр. Азовського і приступають до відкачування районів вулиці Софіївської. Якщо все піде успішно, то там до вечора почнуть подавати воду.

Нагадаємо в неділю, 27 січня у Бердянську сталася масштабна аварія на водопроводі. Колектор, який не прослужив і половини гарантійного строку прорвало. Як наслідок, більша частина міста залишилася без водопостачання. Знайти воду в магазинах чи супермаркетах у перші дні після аварії було непросто. Люди набирали воду навіть у водостічних канавах, це з урахуванням того, що підвіз води був організованим.

Аварія, що сталася, слід припускати  є наслідком корупції ще за часів мера Валерія Баранова. За часів  його керівництва колектор замінювали і витратили на це чималу суму коштів, втім навіть половини гарантійного строку він не витримав.

Читайте по темі: В Бердянске рванул канализационный коллектор, который не простоял и половину гарантийного срока