Сьогодні у Запорізькій ОДА відбувся брифінг в ході, якого спікери повідомили якими будуть свята для запоріжців в умовах карантину.

Стало відомо, що святкові містечка в області працювати будуть, але з урахуванням протиепідемічних заходів. Цього року через захворювання на COVID-19 рекомендовано уникати великого скупчення людей та відмовитися від новорічних корпоративів. Святкування новорічних свят доречно провести у сімейному колі чи влаштувати прогулянки на свіжому повітрі – зазначив під час брифінгу в.о. генерального директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Роман Терехов.

Також запоріжців повідомили, що у грудні вдасться уникнути введення тотальних карантинних обмежень, але ведення локдауну очікується вже на початку січня. Наразі відомо, що громадський транспорт буде працювати, перелік інших обмежень буде оприлюднено пізніше, після засідання Уряду.

Що стосується  роботи на свята новорічних містечок, то рекомендовано не розгортати фудзони зі смаколиками, а організувати свято на свіжому повітрі. Також запоріжцям рекомендовано провести свята у родинному колі.

Подальший прогноз епідситуації (у січні-лютому) залежить від дотримання карантинних заходів населенням.