Про заплановані провокації повідомляють джерела з команди Юлії Тимошенко. Як пишуть журналісти «Актуально», в штабі кандидатки розглядають варіант зриву виборів через виведення своїх і лояльних до неї членів виборчих комісій для втрати кворуму. Причиною таких дій стали попередні дані екзіт-полів, згідно яких Тимошенко не виходить до другого туру. НАгадаємо, у команді Тимошенко ще задовго до виборів погрожували – якщо їхня кандидатка не вийде до другого туру, вони вимагатимуть визнання вибори сфальсифікованими.

В організації «Комітет виборців України» вже закликали членів ДВК не порушувати законодавство.

КВУ закликає членів ДВК не здійснювати протиправних дій, до яких їх спонукають штаби кандидатів. КВУ нагадує, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність. Наголошуємо, що ухилення члена виборчої комісії у роботі комісії без поважних причин є кримінальним злочином, який карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк”, – наголошують у зверненні члени Комітету.

Про відповідальність за ухилення члена виборчої комісії від роботи комісії без поважних причин нагадав і запорізький нардеп Ігор Артюшенко.

Як ми повідомляли раніше, в Гуляйпільському районі прихильниками кандидата Юлії Тимошенко здійснювався підвіз виборців на дільниці. «Перевізники» доставляли мешканців району на автомобілі ВАЗ 2109, і після голосування вимагали від них фото заповненого бюлетеню. Інформацію підтвердила жінка, яка знаходилась в автівці.

За фактами порушень було направлено звернення до правоохоронних органів.