29 червня до Запоріжжя завітали відомі бійці, що захищали Україну від російських окупантів генерал-лейтенант, командувач десантно-штурмових військ Збройних сил України Михайло Забродський та ветерани АТО Олексій Петров, Андрій Хімічев, Олександр Погребиський та Гліб Бабич.

Отримавши славу завдяки своїм бойовим подвигам, сьогодні воїни мають намір продовжувати захищати країну вже на політичному фронті. Всі військовослужбовці наразі балотуються в народні депутати від партії «Європейська Солідарність».

У центрі Запоріжжя українські захисники  зустрілися з містянами, які прийшли, щоб отримати відповіді на найбільш тривожні запитання. Більшість присутніх об’єднало одне запитання – як та що робити в найближчому майбутньому –  як зберегти Україну та підтримати хлопців, що сьогодні відстоюють цілісність земель. Говорили також про події останніх днів – відступ українських військ у Станиці Луганській, ситуація з ПАРЄ, дискримінація Збройних сил та обшуки у волонтерів. На початку зустрічі люди згадали «яєчну неділю», коли запоріжці дали зрозуміти окупантам – Запоріжжя це Україна.

Тоді люди думали, що цей день більше не повториться, але сьогодні сумніваються і готові знову гуртуватися. До єдності також закликав і Валерій Пропас.

«Як показують останні події в українській та світовій політиці – українцям знову треба об’єднувати зусилля, ми вкотре мусимо довести, що сильні та можемо захистити Україну як від зовнішнього, так і від внутрішнього ворога.  Гордий сьогодні стояти поруч, в одній команді зі своїми побратимами, які мають хороший бойовий досвіт та стійкі світоглядні позиції, – зазначив Валерій Прозапас.

Михайло Забродський закликав створювати для українських військових надійний тил.

«Я не політик, а тому скажу з точки зору військового – коли ти оснащений зброєю і бачиш перед собою ворога, з ним можна боротися. 29 років я присвятив армії і сьогодні чітко можу сказати – будь-який підрозділ – добре оснащений чи ні, навчений чи лише частково може протистояти ворогові, якщо він його бачить перед собою. Гарантією того, що ворог буде знешкодженим є надійний тил, що знаходиться всередині країни. У попередні роки, своїми рішучими діями українці його забезпечували, в нас був тил на рівні центральної влади – на законодавчому та виконавчому рівнях.

Зараз же ситуація зовсім інша,  внутрішніх ворогів стає все більше. В такій ситуації нас дуже легко атакувати. Отримавши рішучий опір на рівні суспільства та центральної влади, вороги відмовилися від багатьох лихих намірів, бо зрозуміли ціну, яку їм доведеться сплатити. Цілком ймовірно, що маючи підтримку всередині країни вони знову спробують реалізувати давно бажане. Під удар потрапить у тому числі і Запоріжжя. Команда «Європейської Солідарності»  має бути на сторожі та, як це було раніше, дати якісну відсіч» – сказав Михайло Забродський.

Генерал-лейтенант Михайло Забродський входить сьогодні у ТОП-10 «Європейської Солідарності». Його ім’я під 4 номером виборчого списку. Рішення займатися політичною діяльністю у складі цієї команди генерал аргументує справами, що були реалізовані людьми, які зараз є його політичними соратниками. Каже – на фоні глобального популізму та рясних обіцянок мало хто може похвалитися такою кількістю правильних рішень та корисних справ, що стали для України визначальними.

«У команді Європейської Солідарності люди, що зберегли для нас Україну, вони не впустили на поріг війну, не віддали окупантам жодного сантиметра української землі. Маневруючи на міжнародній арені, вони отримали підтримку Європи та світу, що була для нас життєво необхідною. . . Люди, про яких я говорю перевірені справами. Ті, хто цього не бачив, найближчим часом можуть збагнути, бо ж все пізнається у порівнянні.

Пам’ятаєте скільки було вилито бруду в час президентської кампанії? Говорили про розкрадання армії і тому подібне, то хочу вам повідомити – команда нового президента заговорила сьогодні про надлишок майна в армії, яке потрібно відчужувати. Чи бачите тут логіку? Якщо армію розкрадали, то звідки в неї надлишкове майно, звідки зброя та армія, що повідає 10 місце у рейтингу світу? Під час передвиборчої кампанії до Верховної ради можуть ще й не таке вигадати, саме тому ми мусимо єднатися та захищати Україну всі разом» – звернувся до запоріжців генерал-лейтенант.

 

Надпис – “Мир на наших умовах” і підпис Забродського

Кандидати у народні депутати від запорізького регіону, що входять до команди «Європейської Солідарності» Андрій Хімічев та Валерій Прозапас запевнили:

«Не треба опускати рук чи боятися, ми нікуди не дінемося, ні через рік, ні через 5 років. Кожен має свою місію в житті, наша – воювати за Україну, будувати сильну та  незалежну державу. Ми вже не такі, якими були 5 років тому, бо маємо бойовий досвід та повну готовність до боротьби». 

Михайло Забродський поставив свічку в храмі на Хортиці за мир – на наших умовах!

Запоріжці не хотіли відпускати гостей, тож разом з бійцями поїхали на о. Хортиця.