10 червня на території ПрАТ «Пологівський ОЕЗ» спільно з рятувальниками ДСНС Запорізької області відбулися тактико-спеціальні навчання.

За основним задумом, о 13:00 в головному корпусі заводу відбувся викид нефрасу через технічну несправність приладів. Цей викид призвів до вибуху. Вогонь швидко розповсюджувався, тому часу на роздуми не було. Одразу на місце пожежі прибули протипожежні служби, які встановили дві автоцистерни та почали гасіння об’єкту. Вибух створив завали та обмежив проїзд до головного корпусу. Трохи згодом приїхали ще декілька складів рятувальників, які розбирали завали та рятували потерпілих . Загалом, під час навчань від Головного управління ДСНС України у Запорізькій області залучалося 9 одиниць техніки та 40 чоловік особового складу, а також 3 одиниці техніки і 15 чоловік об’єктової пожежної команди та співробітників підприємства.

Начальник пожежної охорони на підприємстві висловився з приводу необхідності таких навчань так:

«Такі навчання ми повинні проводити обов’язково, тому що навіть невелике займання може швидко перерости у масштабну пожежу. Я вже сім років на посаді керівника і можу з упевненністю сказати, що сьогодні ми відпрацювали успішно. Перший ствол подали через 2 хвилини 30 секунд після отримання ввідної. Як і всі об’єктові пожежні команди, ми прибуваємо на місце події першими і повинні зробити все можливе для недопущення розповсюдження вогню, що може призвести до травмування і загибелі людей, а також завдати значних матеріальних збитків підприємству. Звичайно, ми сподіваємось, що така ситуація в реальності ніколи не виникне, проте ми повинні бути готовими до будь-яких випробувань».