Як діяти і куди звертатися в разі отримання нечесної платіжки та як домогтися перерахунку вартості опалення. В Міністерстві юстиції розробили необхідні зразки документів.

Про це повідомив Міністр юстиції України, № 6 у списку партії «Українська стратегія Гройсмана» Павло Петренко.

Він нагадав,що встановлена Урядом гранична вартість тепла – 1400 гривень за 1 Гкал за наявності лічильника або 35,21 грн за 1 м2 у разі відсутності лічильника. Граничний тариф на гарячу воду – 83,66 грн за 1 м3 за наявності сушарок і 75,74 грн за 1 м3 – у разі їх відсутності.

Кожен охочий може перевірити на сайті органу місцевого самоврядування, який встановлює тариф на послуги теплопостачання та постачання гарячої води, чи здійснено перерахунок тарифів відповідно до рішення Уряду.
Якщо тарифи не перераховують, потрібно звернутися на Урядову гарячу лінію або направити звернення на адресу Уряду, повідомивши про бездіяльність влади на місцях. Також потрібно звернутися безпосередньо до органу місцевого самоврядування з вимогою виконати рішення Уряду, після цього – до постачальника послуги для перерахунку ціни за опалення. Всі зразки документів для перерахунку ціни розміщено на сайті Мін’юсту.

«Спільними зусиллями ми допоможемо кожному українцю отримати чесну і справедливу платіжку за опалення. Адже наше завдання є дуже простим – з наступного опалювального сезону українці не мають «платити за повітря», – заявив Павло Петренко.

Зразки документів знаходяться за посиланням