Стартує пілотний проєкт єПідтримка, завдяки якому громадяни із “зеленим” сертифікатом про вакцинацію від ковіду, зможуть отримати по 1000 гривень підтримки. Ці гроші “суворо” можна буде витратити на похід до театру, кіно, музею, концерт, книги, абонемент в спортзалі та внутрішні перевезення.

З 19 до 29 грудня треба встигнути подати заявку на отримання виплати в застосунку Дія. Проєкт реалізовується Мінекономіки, МКІП, Нацбанк, Кабміном та Мінцифрою. Бюджет Програми у 2021 році становить 8 млрд грн. Надалі вже виділятимуться додаткові кошти. Гроші треба витратити за 4 місяці з моменту отримання, повідомляється на сайті Урядовий портал.

Виплата здійснюватиметься наступним способом:

  • Оформіть спеціальну картку єПідтримка в одному з банків партнерів. Після старту банки додаватимуться щодня. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. Використати вже наявний рахунок неможливо.
  • Завантажте застосунок Дія та авторизуйтесь у ньому.
  • Переконайтесь, що у вас є «зелений» COVID-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікат, отриманий на порталі Дія, чи паперовий від сімейного лікаря не підходять для отримання виплат. Отримати COVID-сертифікат у застосунку Дія зараз можна як і з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.
  • Зайдіть у розділ Послуги та виберіть єПідтримку.
  • Виберіть для виплати картку єПідтримка. Очікуйте зарахування коштів від Мінекономіки.

Фото: Google.com