Офіційного спостерігача від політичної партії “Слуга народу”, що перебував за кермом легкового автомобіля, переповненого агітаційними матеріалами та “чорнухою” на опонентів затримали в Токмаку.

Інцидент трапився сьогодні вранці. Поліція припустила, що молодики мають намір здійснювати протиправні дії, а тому вирішила зупинити автомобіль. Під час перевірки документів та огляду автомобіля виявилося, що машина переповнена агітаційними матеріалами та “чорнухою” проти найбільш рейтингових опонентів , що є кандидатами в народні депутати по 78 та 82 округах. А також є найбільшими конкурентами  людей, що балотуються по цих округах від “Слуги народу”.

Варто відзначити, що агітувати молодики, очевидно збиралися за Опозиційний блок, адже агітаційні матеріали були присвячені саме цій партії.

Поліцейські виявили в машині кілька тисяч екземплярів листівок з агітацією за “Опоблок” та палакати з “чорнухою” проти опонентів. Водій  автомобіля офіційно зареєстрований спостерігачем  від Слуги народу по 81 виборчому округу. Місцеві мешканці стверджують, що незаконною агітацією займаються  представники пропрезидентської партії та “Опозиційного блоку”.

Поліція зафіксувала цей факт та зараз проводиться розслідування.

Нагадаємо, ще вчора у штабах кандидатів у народні депутати, що є лідерами згідно соціологічних досліджень, попереджали про можливі провокації та розповсюдження неправдивої інформації. Очевидно, люди свідомо планували провокацію саме в день тиші, по-перше, демонстративно порушуючи закон, щоб засвідчити свою безнаказаність, по-друге не дати можливості опонентам гідно відреагувати на відверту брехню.

Кандидат у народні депутати Сергій Валентиров записав відеозвернення до своїх виборців з попередженням про майбутні протиправні дії.