Потенційно винні у загибелі 4 осіб під час пожежі уникають засідання спеціальної комісії.

Обласна рада хоч і створила спеціальну комісію, яка займається розслідуванням причини пожежі, в якій загинуло 4 осіб та повноцінно працювати вона не може. Відсторонений від роботи головний лікар інфекційної лікарні Володимир Шинкаренко, то перебуває на лікарняному, то йде у відпустку й не з’являється для надання відповідей на запитання, що цікавлять членів комісії.

Про хід та проміжні результати розповіли в Запорізькій облраді. Там зазначаються, що Шинкаренко та завідувач господарства господарсько-обслуговувального персоналу Ігор Носов, якому 5 лютого цього року оголосили про підозру у порушенні правил безпеки на засідання комісії не з’являються. Через це комісія, яка вже могла закінчити розслідування, продовжує його вести з надією, що чоловіки все ж наважаться з’явитися та відповісти на запитання.

Втім, вже є проміжні результати розслідування, які й без пояснень відповідальних осіб, дають приблизну картину.

Попри те, що офіційні результати перевірки ще не оприлюднені, вже зараз можна констатувати: в роботі лікарні мали місце грубі порушення як в питаннях дотримання норм протипожежної безпеки, так і в питаннях фінансово-господарчої діяльності. Йдеться про нецільове використання коштів. 12 травня за фактом виявлених нашою комісією фінансових порушень відкрите відповідне кримінальне провадження, – зазначив голова комісії В’ячеслав Колесников, під час засідання.

Пожежа, нагадаємо, трапилася  3 лютого і реанімації ковідного виділення Обласної інфекційно лікарні. Вночі стався спалах в палаті, загинула молода лікарка та троє пацієнтів. У березні, рішенням облради, головного лікаря Володимира Шинкаренка відсторонили від роботи. До слова, зараз він знаходить час та здоров’я для оскарження рішення ради в суді.

Регіонньюз тим час провів власний аналіз можливих зловживань під час проведення тендерів з ремонту кисневої траси і виявив аж надто підозрілі дії, на які ймовірно вже звернули увагу правоохоронці.

Наступного тижня комісія з проведення службового розслідування стосовно директора обласної інфекційної лікарні має намір провести чергове засідання та все ж заслухати відстороненого від виконання обов’язків Володимира Шинкаренка.

Читайте також: Автор підручника з української мови пояснив походження посилання на порно сайт