Микола Стельмах, на якого напали посеред ночі хлопці з битою та промили йому голову, в супермаркеті АТБ, зараз перебуває у штучній комі. За прогнозами, в такому стані він повинен знаходитися від двох до трьох тижнів. Вчора йому прокололи трахею та вставили трубку, також зробили санацію, щоб уникнути накопичення мокротиння. Стан стабільно важкий, прогнозів лікарі не роблять та й взагалі поводяться, за словами родичів Миколи, неадекватно.

“Спершу, лікар не хотів надати довідку адвокату родини, про те, що Микола перебуває у реанімації. Документ потрібен був для судового процесу. Зараз він відмовляється відповідати на запитання родичів стосовно стану хлопця та його аналізів. Каже,  – це лікарська таємниця, яку я можу розказати лише Миколі, або ж його дружині”, розповідає дружина брата Миколи Стельмаха Маргарита Коленова.

Дружини у Миколи немає, сам він у комі і говорити не може. Більше того, родичі Миколи розповідають, що навіть медикаменти лікар не всі призначив одразу, а мінімально.

“Кожне слово ми мусимо витягувати, по декілька разів питаємо одне і те ж, відповіді нема. Знаємо, що брали в нього аналізи, результатів не кажуть. Спершу навіть лікар Максим Анатолійович, (прізвища його навіть не знаємо, все засекречено) навіть призначення робив мінімальні,бо не знав чи в нас є гроші, щоб купити Колі все необхідне для лікування. Коли вранці запитуємо як він, чи є якісь зміни, відповідає – ваші питання неадекватні. Ми розуміємо рівень медицини в Зпоріжжі, хотіли привезти лікаря з клініки Мечникова, там подібні випадки є поширеними,  в лікарні нам заборонили це робити” – розповідає Маргарита Коленова.

Родичі у відчаї, бо не знають чи все максимальне від себе зробити, щоб допомогти Миколі боротися за життя. Лікар мовчить і це додає ще більше горя у загальну ситуацію.

Маргарита також розповіла, що крові, яку ще кілька днів тому з трудом не могли знайти, на разі вистачає. Активно долучилися побратими хлопця, з якими він служив та пліч-о-пліч захищав Україну в зоні проведення АТО.  Гроші продовжують шукати, на разі є 42 тисячі, потрібно всього 100 тисяч.

Реквізити для допомоги Миколі Стельмаху:

Брат Миколи-Стельмах Федір Миколайович
ПриватБанк 4149 4978 7348 1115