Співробітники Служби безпеки в Запоріжжі провели експеримент в торговому центрі Україна, де щоденно проходить тисячі людей.

Експеримент полягав перевірці суспільства і насамперед охорони закладу до готовності можливої спроби теракту. Те, що побачили правоохоронці не дає підстав сподіватися на краще.

Близького 12:00, вчора, 29 листопада, співробітники СБУ прийшли до закладу і залишили на видному місці пакет, в якому знаходився муляж взривного пристрою. Пакет залишили на першому поверсі, біля терміналу, поруч також знаходиться магазин з ювелірними виробами. Муляж пролежав на місці 40 хвилин, за цей час повз нього пройшли десятки людей, прибиральниця мила підлогу і пересувала його шваброю, а після ставила на місце.  Охорона закладу жодним чином не реагувала на пакет. Після години спостережень, правоохоронці знайшли начальника охорони і попросили його викликати служби, в які слід дзвонити в аналогічних випадках. Поліція, рятувальники, та взривотехіки приїхади дуже швидко, при собі мали все необхідне.

Представники СБУ зазначають, що реакція суспільства і охорони відсутня і закликають до пильності. Вони висловили припущення, що така ситуація в усіх крупних торгових центрах…

Для довідок: Муляж – копія справжньої бомби, виглядає аналогічно, але не вибухає.