На продовження ремонту траси Василівка-Бердянськ у 2020 році планують виділити з державного бюджету 560 мільйонів гривень. Про це стало відомо із повідомлення у соціальній мережі Фейсбук народного депутата по 78 окрузі Олександра Пономарьова.

У його приймальні повідомляють, що 15 січня пройшло засідання транспортного комітету Верховної Ради України, де розглянули та затвердили план фінансування ремонтів доріг державного значення. Для запорізького регіону засідання було визначальним і дуже важливим, оскільки область отримала можливість продовжувати ремонт траси у напрямку моря.

Варто зазначити, цією дорогою активно користують туристи, які їдуть відпочивати до Бердянська. Тож фінансове становище кожного бердянця у тому числі залежить від стану траси Н-30.

У повідомленні зазначено, що Олександр Пономарьов був присутнім на засідання комітету і йому вдалося аргументувати необхідність виділення коштів, адже траса Н-30 Василівка-Бердянськ вже багато років чекає на якісний ремонт.

Олександр Пономарьов виступив на комітеті й повідомив, що на його численні депутатські звернення стосовно необхідності виділення коштів на найбільш проблемні дороги округу: траси Василівка-Бердянськ Н-30 і дороги Т 08-19 на Більмак, відповідали, що в бюджеті 2019 року грошей немає, але у 2020 обіцяли виділити.

Відомо, що в рамках цієї суми обіцяють відремонтувати 22.5 км. дороги Н-30 Василівка-Бердянськ.
Також голова агентства доріг запевнив, що особисто зверне увагу на необхідність фінансування  дороги на Більмак.