Через широкомасштабну війну сильно постраждала економіка нашої країни, зокрема – аграрний сектор.

2022 року рівень індексу сільськогосподарської продукції в Запорізькій області очікується на рівні 14%. Одна з причин – 85% площ зібрання врожаю зараз знаходяться на тимчасово окупованій території. Цього року вдасться збільшити виробництво сільськогосподарської продукції на 1,4%. Це за умови, якщо нічого не зміниться. Відповідно, в разі деокупації показники значно зростуть, про це повідомляється на сайті ЗОВА.

Зауважимо, 2021 року Україна вийшла на рекорд (за часи незалежності), усього аграрії намолотили 44,8 млн тонн зернових культур. Запорізька область опинилася серед лідерів намолоту зерна (Одещина, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Харківська та Херсонська області – по 3 млн тонни зерна).

Очікувано, що наступного року був спад. Через велику війну площа земель під посівну зменшилася на 3,5 млн га. Агробізнес вистояв попри варварські дії ворога.

Нагадаємо, завдяки проєкту «Змінитися за сім місяців» постраждалі від війни школи можуть отримати до 700 тисяч гривень на ремонт та впровадження нових освітніх стратегій.

На головній – фотоілюстрація