Про випадок, який стався вчора пізно ввечері в автобусі, що прямував із Львова до Запоріжжя говорить сьогодні ледь не вся Україна.

Дівчата поверталися з похоронів загиблого бійця з Волині, одна з дівчат – наречена загиблого. Їхали знову на ротацію – захищати українську землю від ворога.

Посеред дороги водій компанії Busfor вмикнув російський серіал. Дівчата представилися і попросили вимкнути продукт окупанта. Вони повідомили звідки їдуть і яка трагедія у  їхньому житті трапилася, на що водій відповів, що серіал він не вимкне, і не бажає, щоб йому розповідали свою біографію. Після суперечки дівчата почали знімати конфлікт на відео, це ще більш загострило ситуацію. За словами Ярини Чорногуз, саме так звуть одну з пасажирок, водій почав відбирати телефон, а потім зовсім вигнав дівчат на вулицю.

Трагічним є і факт реакції на ситуацію інших пасажирів. Хтось підтримував водія, мовляв – виходьте, якщо вас щось не влаштовує, інші просто мовчали.

Ярина описала ситуацію у соціальній мережі Фейсбук і отримала реакцію на допис. На місці, куди в Києві повинен був приїхати водій зібралися люди та журналісти. Усі вони хотіли поставити запитання і водію і тим пасажирам, які відправляли дівчат подалі нецензурною лексикою. Втім, водій на місце зустрічі не прибув, до Запоріжжя він поїхав, мабуть іншим шляхом.

У компанії Busfor відреагували на ситуацію, мовляв – в кожен автобус ми даємо флешки з українськими стрічками, звідки там російський продукт ми не знаємо.

Журналісти “Регіонньюз” звернулися до адміністрації компанії за офіційним коментарем. Там повідомили, що екіпаж на разі не повернувся до Запоріжжя і повинен прибути найближчим часом. Втім, приїдуть водії в якості пасажирів, оскільки їх відсторонили від роботи.

“Ми направили інший екіпаж, який закінчить рейс до Запоріжжя, ці водії більше не працюватимуть в компанії. Саме зараз готується наказ на звільнення обох водіїв, які так ганебно повелися. Нам прикро, що стався цей інцидент, втім у ситуації ще потрібно буде розбиратися. Ми на разі не мали змоги поспілкуватися з водієм, тож не знаємо мотивації його вчинку” – повідомила директорка компанії, яка назвалася Оксаною.

Також нас запевнили, що кошти обом дівчатам повернуто, а від компенсації моральної шкоди вони відмовилися, сказали – достатньо звільнення.

Читайте також: ЗАКОНОПРОЄКТ ДЛЯ ЗМІ: КОНТРОЛЬ ДЕРЖАВИ ТА ЖОДНОГО ПУНКТУ, ЯКИЙ ВИРІШИТЬ РЕАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ – АДВОКАТ