Перший заступник Голови Запорізької обласної адміністрації Іван Федоров вирішив прокоментувати підписаний ним указ про скорочення видатків на премії та надбавки для співробітників сфери охорони здоров’я, культури та освіти. Відповідний документ оприлюднили 16 січня.  Зі слів Федорова, підписаний ним указ  був призначений для ОДА і він не очікував на подібну реакцію та інтерпретацію в ЗМІ.

Іван Федоров не зміг відповісти на запитання стосовно пропорції заробітних плат, премій та надбавок, яку планують на 2020 рік та попросив зачекати кінця січня, щоб з’явилася можливість проаналізувати за підсумками першого місяця року. Він натомість повідомив загальні цифри видатків на заробітні плати в 2020 році, мовляв – фонд департаменту охорони здоров’я збільшився у порівнянні з 2019 роком на 11%, фонд департаменту соціального захисту на 19%, фонд департаменту освіти та науки на 8.7%. Втім, розраховувати на те, що заплановане збільшення видатків піде на оплату праці рядовим вчителям чи медикам на разі підстав немає.

Іван Федоров повідомив, що наприкінці 2019 року стикнувся з проблемою браку коштів через надто “рясне” преміювання протягом цілого минулого року. Указ, за словами Федорова, був підписаний зокрема, щоб упередити аналогічні ситуації.

Підсумовуючи питання премій та заробітних плат, чиновник підтвердив, що проблем з виплатами заробітних плат у 2020 році немає. На запитання журналіста, чи це стосується тільки заробітних плат чи премій та надбавок також, Федоров викрутився тезою, повторивши – “проблем з виплатою заробітних плат немає”, тож досі не відомо, що буде з преміями. На початку наступного місяця журналісти обов’язково, спробують разом з Іваном Федоровим проаналізувати виплати в січні.

Читайте також: В УКРАЇНІ ПОШИРЮЄТЬСЯ ВІРУС ГРИПУ, ЯКИЙ ВАЖКО ЛІКУЄТЬСЯ І ПРИЗВОДИТЬ ДО ПНЕВМОНІЇ