Прем’єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що уряд вирішив обмежити розміри заробітних плат та премій для керівників органів виконавчої влади. Відповідне рішення уже прийнято, сказав Гончарук під час наради в Офісі Президента вчора, 4 лютого.

«Ми домовилися про те, що зарплата міністра, заступника міністра, інших високопосадовців буде прив’язана до середньої зарплати по країні. Зарплата міністрів та їхніх заступників буде в діапазоні від трьох до п’яти середніх заробітних плат. І потрібно припиняти виплати по 200-400% премій – максимальна премія буде не більше ніж один оклад», – сказав очільник уряду.

Також, за його словами, вся інформація про зарплати керівництва Кабінету Міністрів буде публічною та оприлюднюватиметься щомісяця.

Нагадаємо, напередодні Нового року українців шокували суми заробітних плат разом з преміями для міністрів, їх заступників та керівників державних підприємств. Вони складали сотні тисяч гривень, а в декого навіть мільйони. За 5 місяців роботи уряду не відбулося ні покращень в розвитку економіки, ні інших змін, які б сприяли продовженню реформ, які розпочала попередня влада. Більше того, приріст ВВП значно знизився у порівнянні з 2019 роком, втім, це не завадило чиновникам нагородити сотнями тисяч гривень самих себе.