У березні деякі  мешканці Запоріжжя отримали рахунки від Концерну “МТМ” з надто великими сумами. Те, що нарахувала компанія 10% господарствам не перекриє жодна субсидія.

Люди в шоці, а додзвонитися контролерам, як завжди практично не реально. Споживання гарячої води за минулий місяць, згідно із розрахунками компанії практично дорівнює споживанню за цілий квартал. Місцеві ЗМІ взялися з’ясовувати, що робити людям і звідки такі витрати. Виявилося, що тим господарствам, у яких неперевірені лічильники обліку гарячої води, Концерн МТМ вирішив зробити розрахунок в залежності від кількості зареєстрованих осіб у квартирі – тобто 3.9 куби на 1 одну особу і не важливо діти це чи дорослі.

Якщо рахувати грубо, то на 4 членів сім’ї – двоє батьків і двоє діток, споживання гарячої води, (яка до речі дуже часто насправді ледь тепла але це вже інша історія) дорівнює 15, 6 кубів. Тепер множимо на вартість одного куба, виходить 1 358 гривень. У той же час, якщо рахувати по лічильнику, то ця ж сім’я споживає насправді максимум 6 кубів за місяць. Таким чином концерн МТМ  обкрадає запоріжців ледь не на 1000 гривень.

Так, в компанії публічно пообіцяли зробити перерахунок після перевірки лічильників. Але ж чи є такі нарахування законними?

Ні, каже керівниця бізнес спілки “Порада” Ірина Лех, посилаючись на Ірину Єрьоменко, яка за словами авторки допису, досліджувала дане питання.

Во-первых, законодательство не предусматривает таких санкций за просрочку, во-вторых, предупреждение на платежках (мелким шрифтом) они прислали далеко не всем, в третьих, “поверщикам” практически невозможно дозвониться – они завалены заказами (со вчерашнего дня заказы на поверку принимаются и по тел.15-80)

В мэрии, похоже, поняли, что грядет социальный взрыв, поэтому вынесли вопрос на ближайшее заседание исполкома (в понедельник). Нам сказали, что Грек будет отчитываться и предлагать механизм возмещения незаконно проплаченных денег.

Предполагаю, что в лучшем случае, вам их учтут при следующих платежах, в худшем – будет, как с переплатами в облэнерго – ждите, вернем, как будет возможность.

Поэтому совет тем, кто еще не платил: платите ровно по своему счетчику. Я сделаю именно так – не хочу кредитовать ГТС, поділилася Ірина Лех.