Сьогодні в міській раді Запоріжжя проводять обшуки. Зокрема, раніше ми повідомляли, що силовики працюють в кабінеті першого заступника міського голови Сергія Мішка. Також була інформація про обшуки в кабінеті керівниці управління земельними ресурсами Юлії Скалібог.

В СБУ прокоментували події, та повідомили про збитки міському бюджету в розмірі щонайменше 50 мільйонів гривень.

Служба безпеки України викрила посадовців Запорізької міськради  на масштабних зловживаннях з комунальною землею.  Через їх дії  місцевий бюджет недоотримав понад п’ятдесят мільйонів гривень прибутку.

За версією слідства, чиновники організували механізм передачі у приватну власність землі, що належить громаді, за заниженими цінами. З порушенням діючого законодавства посадовці залучали до проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок  юридичних осіб, які не мають відповідних фахівців та дозволів. Цих суб’єктів оціночної діяльності чиновники обирали без відповідних тендерів.

З 2016 року  посадовці вносили  до звітів про експертну грошову оцінку земельних ділянок недостовірні відомості про їх ринкову вартість. Потім земельні ділянки чиновники передавали у приватну власність за значно заниженою ціною. За попередніми висновками експертів, унаслідок цих оборудок місцевий бюджет недоотримав понад п’ятдесят мільйонів гривень.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) Кримінального кодексу України проведено низку обшуків у приміщеннях державних установ та за адресами проживання фігурантів справи. Під час слідчих дій правоохоронці вилучили документацію, що стала підставою для незаконної перереєстрації ділянок, електронні носії інформації, які містять важливі відомості для досудового розслідування.