Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк отримав сьогодні повістку, напевно на допит, стосовно порушеної проти нього кримінальної справи.

Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук. Голова міста повідомив, що вручили документ у його кабінеті. Каже, що поставив запитання правоохоронцям, але відповіді не почув. Також додав, що передав гостям коментарі та повідомлення запоріжців стосовно цього питання.

Сьогодні зранку до мене в кабінет завітали правоохоронці та вручили повістку за порушеною кримінальною справою. Останнім часом це стало майже звичним явищем. Причина в тому, що міська влада нібито не виконала постанову Кабінету міністрів щодо зупинення громадського транспорту в місті.

Коли мені передали повістку, я спитав, як бути з людьми, які мають їздити на життєво необхідні процедури, зокрема гемодіаліз? Що робити запоріжцям, які повинні доглядати за паралізованими чи хворими літніми батьками? Й таких людей сотні. Відповіді я не отримав, але передав силовикам ваші повідомлення та коментарі, які ви мені з цього приводу писали.

Повістка так повістка. Якщо крім заведення таких справ правоохоронцям більше немає, що робити, то в мене, навпаки, роботи дуже багато. На жаль, кількість інфікованих коронавірусом у місті зростає – на сьогоднішній ранок у нас вже 20 підтверджених випадків. На щастя, важких хворих немає, п’ятеро людей вже одужали та виписані з лікарні.

Інформую вас, шановні містяни: щодня на засіданні штабу ми оперативно вирішуємо нагальні питання. Медики виконують свою роботу в посиленому режимі. Комунальники продовжують дезінфікувати дороги, зупинки, парки, сквери, дитячі майданчики, лавки, управителі – обробляти під’їзди та прибудинкові території. Соціальні працівники доставляють продуктові набори самотнім і маломобільним людям. Всі проблеми, які знаходяться в компетенції міста, намагаємося вирішувати максимально швидко.

Як і обіцяв, підняв перед прем’єр-міністром питання щодо розширення переліку осіб, які можуть користуватися громадським транспортом.

Я дякую всім за слова підтримки та за конструктивну критику. Ще раз підкреслюю: ситуація в Запоріжжі – під повним контролем міської влади, життєдіяльність міста в цілому не порушена. А вас вкотре прошу без нагальної потреби не виходити з дому. Цим ви рятуєте себе й інших!

Нагадаємо, мер Запоріжжя Володимир Буряк вирішив не виконувати ту частину постанови Уряду, яка стосовувалася зупинки певних видів громадського транспорту. Володимир Буряк дозволив виходити на маршрути всім, посилаючись на аналіз постанови та думки юристів, які запевнили, що такий крок не є правопорушенням.

Раніше ми давали оцінку дій Зеленського та Буряка стосовно цього питання за допомогою кваліфікованих адвокатів.

ЗЕЛЕНСЬКИЙ & БУРЯК: ЩО З ПОСТАНОВОЮ АБО ВЧИНКАМИ МІСЬКОГО ГОЛОВИ НЕ ТАК – ПРАВОВИЙ АНАЛІЗ