Шість років тому, 13 квітня 2014 року, коли була Вербна неділя патріотичні запоріжці закидали яйцями та борошном російських найманців, які пробували провести у місті спецоперацію “русская весна”. Цей день увійшов в історію України як “яєчна неділя” у Запоріжжі.

У той час, як російські найманці заходили до населених пунктів на Донбасі під виглядом визволителів від “київської хунти” залишалися там, захоплюючи адміністративні споруди, у Запоріжжі добре знали, що заявлена акція є справжнісінькою спецоперацією під назвою “русская весна”. Також розуміли і бачили, що операцію супроводжують російські “журналісти”, які мали завдання покази в Росії правильну картинку, щоб виправдати агресивні дії так званого старшого брата. Тож діяти треба було мудро, мирно та виважено.

Запоріжці тоді не піддалися на провокації і силового конфлікту не трапилося. Молоді хлопці та дівчата просто закидали провокаторів яйцями та борошном, цим і позбавили росіян необхідної для світу картини.

Та насправді, згадуючи той день, учасники оборони міста розповідають, що ситуація була дуже складною. Не було впевненості в тому, що у когось не здадуть нерви, що серед своїх немає підісланих провокаторів. Інтуїтивно, а можливо з допомогою якоїсь вищої сили запоріжці все зробили правильно, без жодного пострілу, озброївшись лише яйцями прогнали із Запоріжжя “русскую весну”.

Запоріжці згадують сьогодні події 13 квітня у соціальних мережах.





Читайте також: СИТУАЦІЯ КРИТИЧНА: В ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ ЗОНІ ВОГОНЬ НАБЛИЖАЄТЬСЯ ДО РАДІОАКТИВНИХ СХОВИЩ