Сьогодні голова Запорізької обласної адміністрації Віталій Туринок, разом із завідувачкою кафедри інфекційних хвороб Запорізького державного медичного університету, професоркою Оленою Рябоконь провели спільний брифінг.

В загальних рисах спікери розказали про ситуціють з поширенням коронавірусу COVID-19 в Запорізькій області. Також повідомили про додаткові обмження на Великодні свята.

ВІталфй Туринок повідомив, що на останньому засіданні комісії з питань ТЕБ НС було вирішено визнати межі міста Енергодар територією карантинної зони. Тож тепер таких міст в області чотири: Запоріжжя, Бердянськ, Мелітополь та Енергодар. На в’їздах та виїздах у ці міста розташувались карантинні КПП.

– На святкові дні в’їзд та виїзд у карантинні зони буде заборонений. Тому заздалегідь купуйте все необхідне і святкуйте Великдень вдома. Не потрібно перевіряти, а як воно працює, поїду та дізнаюся. Проїзд буде можливий лише для медичного транспорту та тих, хто постачає необхідні товари чи матеріали. Важливим є питання закладів обсервації. Було визначено два об’єкти: госпіталь для ветеранів війні у м. Запоріжжя та санаторій «Глорія» у м. Приморськ. Обсервацію мають пройти всі, хто перетинає кордон саме за місцем перетину. А вже після цього людей повертають у області, де вони проживають. У разі необхідності ми надамо потребуючим ліжко-місця у наших закладах, – зазначив Віталій Туринок.

На останок Віталій Туринок ще раз звернувся до жителів області та закликав залишатися вдома, особмливо на Великдень.