Вісім років позбавлення волі та майже один мільйон гривень відшкодування шкоди – такий вердикт суду отримав чоловік, який вдарив битою мешканця Запоріжжя, що вступився за співробітницю супермаркету АТБ, на проспекті Соборному у вересні 2019 року.

Про це стало відомо з сайту Жовтневого суду Запоріжжя, який розглядав справу.

Обвинувачений та його захисник намагалися переконати суд, що його дії були самозахистом. Однак, враховуючи відеозапис та пояснення свідків, судом встановлено, що кривдник не перебував у стані необхідної оборони, а навпаки поводив себе у приміщенні магазину зухвало, голосно розмовляв, робив зауваження продавцям, висловлював образи щодо усіх працівників мережі «АТБ», виявляючи агресію та нетерпимість до загальних правил поведінки у громадському місці, використав нікчемний привід (розбитий помідор) для провокації конфлікту із продавцем.

Саме така поведінка засудженого спонукала потерпілого втрутитися та припинити порушення ним громадського порядку, Розслідування довело  реакція потерпілого хлопця повністю відповідала тій обстановці, що склалась. За свою людяність захисник отримав битою по голові та був шпиталізованим.

За життя Микола Стельмах боровся майже місяць в реанімації, а пізніше в звичайній палаті. Чи житиме хлопець, який отримав важку черепно-мозкову травму медики ставили під сумнів. Небайдужі запоріжці допомагали впоратися з бідою фінансово та просто молитвою. Микола вижив і зараз активно взявся за відновлення здоров’я. Йому довелося заново вчитися ходити, говорити та обслуговувати власні потреба. Микола щоденно виконує рекомендації лікарів і тренується.