З 00.00 годин 27 липня 2020 року в зоні проведення ООС оголошено про повний та всеосяжний режим припинення вогню. Відповідне рішення було прийнято Тристоронньою контактною групою, 22 липня.

З цього часу в штабі ООС по декілька разів на день звітують, що ситуація на лінії розмежування є абсолютно контрольованою, бойовики порушують режим тиші дуже зрідка. Для переконливості навіть подають відгуки та коментарі бійців ЗСУ, які начебто насолоджують тишею і спокоєм.

Паралельно з цим, із зони проведення бойових дій привозять загиблих бійців, один із них був мешканцем Енергодара Артур Банах. Бійця привезли тихенько, так само з ним попрощалися. Про смерть бійця енергодарці дізналися із соціальних мереж, ні співчуття від місцевої влади, у тому числі обласної, ні повідомлення про смерть від штабу ООС не було. Воно з’явилося лише після того, як запорізькі медіа написали про смерть військового – 30 липня ввечері. Артура поховали вранці 31 липня. Про причину смерті в штабі ООС не розказали, обійшлися банальним – “перестало битися серце”.

У цьому ж дописі від штабу повідомили також про смерть інших двох бійців, смерть яких також є загадкою.

28 липня перестала битися серце солдата Артура Бахнара, 29 липня обірвалося життя солдата Сергія Вергуна. А сьогодні Україна втратила ще одного захисника – старшого сержанта Володимира Перекрестова – повідомили на сторінці Операції об’єднаних сил в соціальній мережі Фейсбук.

Командування об’єднаних сил із сумом повідомляє, що з початку тижня ми втратили трьох відданих патріотів та мужніх…

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Четвер, 30 липня 2020 р.

Чому в штабі не розкривають причин смерті одразу трьох бійців, які загинули один за одним не відомо, хочеться лише вірити, що новий режим справді зменшить кількість загиблих бійців ЗСУ.