У Запоріжжі збирають підписи під петицією про порятунок пам’яки архітектури по проспекту Соборному , 175. Одна з  цінних для міста веж скоро може посипатися прямо на центральний проспект. Автор петиції Сергій Стьопін повідомляє, що фундамент будівлі осідає, по стінах пішли тріщини, об’єкт може впасти зовсім скоро. Це, за словами автора петиції приносить втрати іміджу міста та становить загрозу для самих мешканців.

Об’єкт є пам’яткою містобудування та архітектури, з 2013 року знаходиться піднаглядом облдержадміністрації.

Руйнується пам’ятник архітектури!
Унікальне, красива будівля, одна з визначних пам’яток міста, прямо зараз руйнується !!!
Йде просадка фундаменту, по стінах повзуть тріщини, обсипається оздоблення з фасаду.
Це не тільки завдає шкоди іміджу та зовнішнього вигляду міста, а й несе загрозу життю і здоров’ю мешканців, і просто перехожих.
Керуюча компанія абсолютно не приділяє уваги стану будинку, так як зайнята боротьбою за оплату з конкурентами, мешканці зверталися неодноразово, але все безрезультатно.
Будівля визнано пам’яткою містобудування і архітектури. У 2013 році воно було взято під охорону обладміністрацією.
Указ від 28.11.2013 № 49-О, номер об’єкта 4467/1-Зп
Якщо будівля удостоїлося честі, не є пам’яткою архітектури, то міська влада повинна піклується не тільки про зовнішній вигляд, але так само і про належному технічному стані пам’ятника!
Спасибі всім небайдужим жителям міста підписали цю петицію! – пише автор петиції.

Петиція, яку опублікували на сайті Запорізької міської ради  вже отримала підтримку 640 місцевих мешканців, на разі бракує трохи більше 100 підписів. До кінця голосування залишилося 14 днів. Підтримати петицію можна за посиланням.