У деяких закладах МакДональдз ввели нові правила, чим порушили українське законодавство та умови карантину.

Доступ до туалетної кімнати надають відвідувачам лише після оплати замовлення. З такою ситуацією зіткнулися відвідувачі Мака в Одесі на вулиці Пантелеймонівська, 17 Б, що поблизу залізничного вокзалу.  Тут спористатися туалетною кімнатою дозволяють лише тим, у кого є штрих-код, він вказаний у чеку. Ймовірно, в такий спосіб адміністрація закладу бореться з людьми, яким просто до туалету. Напевно, в районі залізничного вокзалу в Одесі таких “відвідувачів” чимало, але чи може цей факт бути аргументом до порушення закону для компанії такого рівня?

Про неприємну ситуацію розказав Регіонньюз мешканець Запоріжжя, який вчора перебував в Одесі у відрядженні.

Боротьба з коронавірусом по-українськи. Я заходжу до закладу, першим ділом хочу помити руки, а потім замовляти. Бачу, що туалет на другому поверсі. Піднімаюсь – вхід по штрих-коду. Тобто не замовивши – не зайдеш! Але коли замовив – теж не зайдеш, бо з розносом це нереально, а залишити його нема з ким і головне немає де, бо жодних соцдистанцій ніхто не дотримується, все забито повністю. У підсумку руки так і не помив. Зате мені нагадали, що треба натягти маску. Я сказав, що в масці їсти не вмію. А до приймання їжі, не зміг скористатися благами. Не очікував такого від МакДональдз – розказав Регіонньюз пан Дмитро.

У підтвердження своїх слів чоловік надіслав фото із закладу, де в чеку чітко видно адресу МакДональдз та табличку на дверях, яка підтверджує порушення.

МакДональдз МакДональдз МакДональдз МакДональдз

Журналісти Регіонньзю звернулися до центрального офісу компанії МакДональдз телефоном, там з голосу сказали, що про подібні факти чують вперше і обіцяли передзвонити і надати повну та вичерпну інформацію по даному факту. Не передзвонили.

Можливо в центральному офісі дійсно не знають про однойменні рішення окремих відділень, але це мало ймовірно. До того ж про подібні ситуації нещодавно вже повідомляли й інші відвідувачі в соціальних мережах, а це означає що одеський МакДональдз не єдиний, де діють такі правила.