Сьогодні, 10 вересня, Запоріжжя долучилось до всеукраїнського протесту проти взаємодії української влади з російськими бойовиками. Акція пройшла на Майдані Героїв (біля будівлі ЗОДА).

На сайті Офісу Президента України з‘явилося повідомлення про засідання Тристоронньої контактної групи. У ньому інформували щодо рішення про «спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми» разом із «представниками сторін», тобто з окупантами та ворогами.

Обурені таким рішенням запоріжці виступили з протестом «СТОП спільне інспектування!» під стінами Запорізької облдержадміністрації. Сьогодні свою позицію з цього приводу демонстрували по всій Україні.

«Нічого подібного, я не хочу для України. Тому я буду відстоювати позицію своєї держави до останнього. Слава Україні!», – сказав учасник протесту.

 Головна подія під час акції – збирання підписів мешканцями Запоріжжя щодо початку процедури імпічменту Володимира Зеленського.

«Він уже повністю (Володимир Зеленський – ред,.)розброїв нашу армію. В українців стріляють, а нашим не дають відповісти. Так навіщо нам такий президент», – висловилась одна з мешканок Запоріжжя.

Нагадаємо,бойовики все ж таки скасували спільну інспекцію біля селища Шуми під Горлівкою та почали обстрілювати позиції ЗСУ. Стало відомо, що українська сторона  отримала низку вимог від Росії та бойовиків, «які суперечать одна одній, спотворюють характер домовленостей про режим припинення вогню та ще більше принижують ОБСЄ, як авторитетного та об’єктивного посередника».

Джерело – Форпост.