Сьогодні, на о. Хортиця в Запоріжжі проходить конференція запорізького обласного осередку політичної партії “Європейська Солідарність”.

У ході заходу  офіційно представили кандидата  на пост міського голови Запоріжжя. Від ЄС у Запоріжжі балотуватиметься офіцер запасу, підприємець та відодмий у місті блогер Валерій Прозапас.  Також партія представила у кандидатів в депутати до обласної та міської ради, але про це в іншому матеріалі RegionNews.

Під час виступу Валерій Прозапас озвучив основні пункти своєї програми. За 5 років на посаді міського голови він планує реалізувати:

– ефективне використання можливостей децентралізації;

– кардинальна зміна підходів до управління житлово-комунальним господарством;

– створення умов для розвитку бізнесу та залучення інвестицій;

– системне вирішення екологічних проблем;

– перетворення  Запоріжжя на комфортне і безпечне місто.

Валерій Прозапас зазначив, що пріоритетами своєї діяльності  вважає розробку та реалізацію життєво важливих місцевих програм – «Обличчя міста», «Європейський двір» та «Історична локація».

ПРО КАНДИДАТА:

Валерій Прозапас народився 7 липня 1977 року в Запоріжжі. У 1999 році закінчив Запорізький державний університет за спеціальністю «Історія»; в 2005 році отримав вищу освіту за спеціальністю «Менеджмент організацій» в Запорізькому інституті державного та муніципального управління, в 2016 році – закінчив Національний університет оборони ім. Черняховського за спеціальністю «Артилерія».

У найгостріший період бойових дій в ООС (2014-2015 роки) воював у ТУ «Кордон» в секторі «М». Протягом трьох років, з 2016 по 2019, командував ротою Центрального об’єднаного військкомату м.Запоріжжя. Станом на сьогодні Валерій – офіцер оперативного резерву першої черги 92-ї ОмБр.

Бойові заслуги Валерія Прозапаса відзначені медаллю «Учасник АТО» і нагрудним знаком Генштабу ЗСУ «За досягнення у військовій службі» ІІ ступеню.

Свою професійну діяльність Прозапас успішно здійснює у сфері капітального будівництва, міської інфраструктури та інформаційних технологій. Він – директор з будівництва ТОВ «Інфра-Буд». За плечима Валерія – будівництво більше ніж 150 інфраструктурних об’єктів в різних областях України, проекти в промисловому і аграрному секторі.

Валерій Прозапас брав безпосередню участь у виконанні контрактів на будівництві більше ніж 150 об’єктів інфраструктури на території більшості областей України. Були успішно реалізовані контракти з міжнародними телекомунікаційними корпораціями Vodafone, HUAWEI, Turkcell та іншими. З 2010 року за участі В.Прозапаса було здійснено та введено в експлуатацію близько 20 інфраструктурних проектів для держави: соціальні об’єкти, захисні споруди, виробничі комплекси та інші об’єкти.

Валерій Прозапас брав безпосередню участь у подіях Революції Гідності та просував ідеологію Європейської України в соцмережах, на телебаченні, у суспільній діяльніоті. В 2019 році він посів 18 місце у рейтингу «ТОП-100 блогерів України. Народний вибір». Його матеріали публікувалися в загальнонаціональних інтернет-виданнях та друкованих ЗМІ.