Чи відбудуться місцеві вибори у Бердянську — стоїть знак запитання уже кілька тижнів. Тамтешня ТВК регулярно підіграє одній з партій не виконуючи рішення суду.

Мова йде про партію “За майбутнє”, “дерижером” якої у Бердянську є ексголова міста Валерій Баранов. Сформована вигідним для Баранова чином більшість в ТВК зареєструвала партію “За майбутнє” не враховуючи порушення гендерної квоти та підробку протоколу конференції партії.

Під час розгляду питання про реєстрацію партії представники громадської мережі ОПОРА вказали на неможливість позитивного рішення та надали докази порушення, але вони врахованими не були. Список зареєстрували, але рішення ТВК було оскарженим у суді. У рішенні суду вказано — скасувати реєстрацію списку партії “За майбутнє” у Бердянську. Та навіть цей документ не став аргументом для ТВК, яка явно була аж надто прихильною до Баранова.

За суттєві порушення, а подекуди навіть абсурдні рішення ЦВК розпустила Бердянську міську ТВК та зібрала своїм рішення новий склад комісії. Та загроза зриву виборів й після цього нікуди не ділася. Новий склад ТВК робить те саме — підіграє Баранову та його обласним покровителям. Представники ТВК від партії “За Майбутнє” та “Слуга народу” спільними зусиллями роблять наполегливі кроки для того, щоб вибори у Бердянську не відбулися.

У Бердянську переконані — координує зрив виборів кандидат в мери й ексголова міста Валерій Баранов, можливо має підтримку на рівні Запорізької області.

Оновлена ТВК прийняла присягу вранці 14 жовтня, а вночі 15-го голова ТВК здійснив спробу вписати партію “За майбутнє” у текст бюлетеня всупереч Кодексу та рішенню суду. Пильність та активна позиція бердянців, а пізніше втручання правоохоронців дала змогу присікти спробу грубого порушення закону. Втім, напруга та бажання ТВК все ж “протягнути” партію ексградоначальника на вибори підказує — це е далеко не кінець, вибори в Бердянську можуть не відбутися за таких умов в принципі. Кому це вигідно? Суспільство усе бачить та розуміє, межа здорового глузду все ж повинна бути.