Нещодавно на сайті Kontramarka.ua вкотре анонсували концерт російського репера Моргенштерна в Україні. Начебто, він мав виступити в Запоріжжі, Харкові та Києві. Суспільство обурилось інформації, зважаючи, що співака внесено до списку переліку осіб, які загрожують національній безпеці України.

Журналісти «Української правди» звернулись за коментарем до співробітників СБУ. В пресслужбі правоохоронців завірили, що Алішер Валєєв, він же Моргенштерн, не має права перетинати кордон України. Відповідно, з концертами по нашій країні він не гастролюватиме.

«В СБУ нагадують, що у квітні 2021 року за її поданням російський співак Алішер Валєєв (Моргенштерн) був включений у перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України. В рекомендаціях СБУ фігурують обидва прізвища репера: як Валєєв, так і Моргенштерн»

Нагадаємо, СБУ України надала пропозицію Мінкультури та інформполітики України включити вище згаданого громадянина Російської Федерації до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Від тоді виконавець періодично намагається «прорватися» до нашої країни. Останнього разу навіть поспілкувався з українським журналістом Дмитром Гордоном, який «не гребує» брати інтерв’ю у відомих росіян. Репер заявляв, що таки його пустять.