У Запоріжжі розіграли тендер на реконструкцію плавального басейну Комунального закладу «Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності» Запорізької обласної ради по вул. Перемоги, 68 у м. Запоріжжя».

Вартість робіт згідно з тендером буде коштувати майже 44 мільйона гривень, точна цифра становить 43 707 000 грн. 

10 листопада компанія ТОВ СК СТРОЙІНВЕСТ виграла тендер запропонувавши розпоряднику коштів на 10 тисяч меншу вартість послуг, ніж конкурент ТОВ СК ДП БУД. Розпорядником коштів, варто зазначити є Департамент капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації, а її головою є Віталій Боговін.

ТОВ переможець зареєстроване у м. Дніпро по вулиці Любарського в лютому 2014 року. За цей час компанія вже встиграла відмітитися як непорядний надавач послуг та фігурує у справах про ухилення від сплати податків та мільйонних махінаціях з бюджетними коштами.  Про це свідчать відкриті дані в судових реєстрах.

Зокрема ТОВ СК СТРОЙІНВЕСТ відмітилася у Дніпрі під час реконтрукції стадіону.

У червні 2020 року в Дніпрі пройшов ряд обшуків, причиною яких стала розтрата бюджетних коштів під час реконструкції спортивного комплексу та будівель у місті.

Слідство встановило, що у лютому 2018 року між комунальним підприємством міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду на реконструкцію спортивного комплексу та будівель (стадіон, розташований по вулиці Універсальній у місті Дніпрі).

Згідно з умовами договору, товариство зобов’язувалось завершити роботи до грудня 2018 року, проте до теперішнього часу так і не виконало їх у повному обсязі. Незважаючи на це, акти виконаних робіт були підписані, а товариству сплачено бюджетні кошти у сумі понад 148 мільйонів гривень.

В ProZorro опубліковано, що договір вартістю 148 895 081,23 гривень за підсумками тендеру «Реконструкція спортивного комплексу та будівель за адресою вул. Універсальна,18А у м. Дніпрі» був підписаний між ТОВ «СК «Стройінвест» (код 39086059) та КП «Спорт-Інвест» (код 37986975) Дніпровської міської ради.

Крім цього, у вересні 2019 року Департаментом благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради укладено договір підряду з тим самим товариством з обмеженою відповідальністю для продовження реконструкції комплексу вже за майже 282 мільйони гривень державних коштів зі строком дії договору до грудня поточного року.

В ProZorro опублікований і договір вартістю 281 997 495,00 гривень від 11 вересня 2019 року за підсумками тендеру «Реконструкція спортивного комплексу та будівель за адресою вулиця Універсальна,18 А у м. Дніпрі» між ТОВ «СК «Стройінвест» та вказаним департаментом (код 40506232).

12 червня 2020 року правоохоронці провели ряд обшуків в офісах товариства з обмеженою відповідальністю, комунального підприємства та  департаменту Дніпровської міської ради, за місцем мешкання директорів та бухгалтерів вказаних підприємств, а також засновника підрядної організації. Вилучено документи, які підтверджують злочинну діяльність фігурантів, та їх майно. А поки правоохоронці ще проводять слідчці дії компанія успішно виграє тендер у Запоріжжі.