Про вручення підозри у скоєнні кримінального правопорушення директору державного підприємства Національної Академії аграрних наук України повідомили у пресслужбі прокуратири Запорізької області.

“Повідомлено про підозру директору державного підприємства ДГ «Таврія» Донецької державної сільгоспдослідної станції Національної Академії аграрних наук України за фактом привласнення, розтрати майна у великих розмірах або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службової недбалості” – йдеться у повідомленні прокуратури.

Чиновника підозрюють у привласленні майна на суму 19 мільйоні гривень.

За словами правоохоронців, директор підприємства у 2018 році уклав економічно-невигідні договори купівлі-продажу майнових прав на незавершене сільгоспвиробництво озимої пшениці, яку у подальшому реалізовували за значно заниженими цінами. Так, при продажу озимих як незавершеного сільгоспвиробництва, майбутній врожай продавався фактично за ціною собівартості посівного матеріалу, а не за ринковими цінами.

Внаслідок цього, на поставках пшениці з державних земель державі та підприємству завдано збитків у розмірі майже 19 млн. грн.

Також у поточному році злочинн група заволоділа незаконно врожаєм ярого ячменю вагою понад 197 тон.

Прокуратура провела обшуки приміщеннях держпідприємства та комерційної структури, а також помешканнях фігурантів, під час яких правоохоронці виявили бухгалтерську документацію, засоби зв’язку та інші речові докази протиправної діяльності.

На цей час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.