Вже за годину о 14:00 депутати Запорізької обласної ради мають поновити свою роботу після перерви. Головним питанням порядку денного буде продовження обрання голови обласної ради, яку безуспішно розпочали в п’ятницю минулого тижня.  Чи буде день продуктивнішим – спостерігатиме майже все місто. Втім, у політичних колах області розповюджують інформацію про ймовірність присутності на сесії так званих тітушок, кажуть, що їх збирається “запросити” голова ЗОДА.

Нагадаємо, в ніч з п’ятниці на суботу, 11-12 грудня, депутати Запорізької обласної ради оголосила перерву у своїй роботі. Рада пішла на технічну перерву задля виборів голови. Але вийти з перерви не змогла.

Лічильна комісія під головуванням Маргарити Трипольської, не змогла організувати вибори голови належним чином. Процес був саботований: деякі партії намагались пронумерувати своїх депутатів, щоб бачити, як вони проголосували. Була також інформація про те, що готуються “вброси” до виборчої скриньки. Вибори умисно затягувалися, аби набрати необхідну кількість голосів за одного із кандидатів. Але, попри всі намагання “домовитись”, Віталію Боговіну не вистачило голосів, через що Трипольська заявила, що вибори були зірвані фальсифікаціями, і відмовилась повідомляти результати. Після цього скриньку з бюлетенями намагались винести (фактично – викрасти) із сесійної зали, через що сталася бійка. Бюлетені було повернуто у залу. Після цього, депутат Сергій Кальцев самовільно відкрив скриню та почав перерахунок голосів, закликавши у свідки журналістів. До речі, жоден з присутніх при цьому журналістів, результати голосування не оприлюднив. Відомо тільки, що під час перерахунку Кальцев тримав у руках дві стопки бюлетенів та називав цифри “29” та “11”.

За процедурою, скриню, після оголошення перерви тимчасовим головуючим президії Олексієм Холодом, мали передати керуючому справами Облради. Єдине, що змогли зробити працівники апарату ради, в ситуації яка склалася на той момент – скласти протокол про кількість бюлетенів та описати їх.

Чи відкрили в СБУ та Нацполіції справи з цього питання – досі невідомо.