У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання роботи журналістів у Запоріжжі.

У пресслужбі МВС повідомили, що причиною порушення справи були заяви запорізьких журналістів, яких не впускають на територію міської ради та її виконкому впродовж майже усього карантину. Міська влада в особі голови Володимира Буряка посилається на березневу постанову Уряду, яку вочевидь вивчила неналежним чином.

До відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшли заяви від представників регіональних засобів масової інформації про недопуск їх на сесійне засідання Запорізької міської ради.

Відомості, зібрані під час перевірки по суті заяв журналістів, стали підставою для внесення до ЄРДР і відкриття кримінального  провадження за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України – повідомляють в МВС.

Ситуація з перешкоджанням журналістській діяльності у Запоріжжі вже дійшла до абсурду. Під час останньої сесії до медійників навіть застосували фізичну силу, вони у свою чергу викликали поліцію та зафіксували факт правопорушення.

Декілька депутатів міської ради порушували питання про надання дозволу присутності ЗМІ на сесії, втім міський голова заявив, що говорити немає про що. Зрештою, проєкт рішення все ж винесли на голосування, але промерська більшість його не підтримала.

Кілька тижнів тому журналісти Запоріжжя оголосили війну міській владі та створили спеціальний чат для “своїх”, щоб коорденувати дії та простистояти цензурі.

Як відомо, міський голова Володимир Буряк з часу ще першої каденції проявляє зневагу до медіа, інтерв’ю та коментарі дає лише підконтрольним ЗМІ.