Вчора, 23 лютого, біля будівлі Офісу президента (вул. Банкова, 11) пройшла акція протесту в підтримку активіста Сергія Стерненка, якого засудили до семи років ув’язнення з конфіскацією половини майна. Сутичок між протестувальниками та поліцією не вдалося уникнути.

Небайдужі громадяни зібралися, щоб висловити недовіру українському правосуддю. Люди вважають, що останні роки в країні почали переслідувати активістів з проукраїнською позицією та «розправлятися» з ними через суди. Саме тому вони вимагають відпустити Стерненка.

Окрім учасників акції (понад 2000 осіб) на місці чергували поліцейські спільно з військовослужбовцями Національної гвардії. Між правоохоронцями та присутніми виникли сутички. Як повідомляє пресслужба управління Національної поліції, до управління було доставлено 24 активних учасників, “які порушували порядок”, їх згодом відпустили. Розпочато кримінальне провадження за ст. 342 (Опір представникам правоохоронного органу) ККУ.

Внаслідок конфлікту постраждало 27 поліцейських, деякі отримали опіки очей. Пострадалим надали медичну допомогу. «Радіо Свобода» посилаючись на Червоний Хрест інформує, що також постраждали цивільні – 10 осіб.

Нагадаємо, вчора Приморський суд Одеси визнав громадського активіста Сергія Стерненка винним у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Громадськість обурена вироком. В ряді міст відбулися акції на підтримку чоловіка, у тому числі у Запоріжжі.