Запорізька гімназія №6, що в Комунарському районі Запоріжжя у новому навчальному році вже не має приймати дітей у перші класи. Молодшу школу гімназі закривають, у зв’язку з реформуванням системи освіти.

Втім батьки майбутніх першачків та вчителі школи з цим рішенням не згодні, кажуть – в найближчому периметрі шкіл немає, а тому дітям доведеться довго йти до найближчого навчального закладу, а це для малечі небезпечно.

Щоб спробувати вплинути на це рішення люди зареєстрували петицію й уже зібрали чимало підписів.

Авторка петиції Ірина Пригородова пише:

В рамках освітньої реформи та створення Нової української школи планується закриття початкової школи у гімназії № 6 Комунарського району. Вже з 2021 року не буде відбуватися зарахування дітей у перші класи. Проблема полягає в тому, що на густонаселеній території Комунарського району від вулиці Чумаченка і до вулиці Олімпійської знаходиться єдина школа – гімназія № 6. Аби малюкам цього району потрапити до іншої найближчої школи, треба здолати відстань більше двох кілометрів, минаючи небезпечні перехрестя і транспортну магістраль із жвавим рухом. Реформування освіти повинно відбуватися ніяк не за рахунок шкіл, які є єдиним навчальним закладом на значної території. Допоможіть зберегти нашу школу для наших дітей.

Чи справді є потреба у збереженні молодших класів буде ймовірно розбиратися місцева влада. Тим часом ми можемо глянути як виглядає карта шкіл в Комунарському районі.