Сьогодні у Запоріжжі трапилося велике горе – втопився 11-річний 5-класник Назар Ляшко. Його подружку на щастя вдалося врятувати.

Про це трагічні події розказали в пресслужбі ДСНС Запорізької області.

Горе трапилося після закінчення уроків. Двоє школярів замість того, щоб йти додому пішли на Дніпро, крига на якому вже сходить.

Події відбулися в  Заводському районі міста.

Рятувальники отримали інформацію, що на відстані 20 м від берега двоє дітей провалилися під кригу. 10-річну дівчинку врятували рибалки, які стали свідками події. Дитину передали медикам.

Співробітники аварійно-рятувальної станції №3 Запорізької міської рятувально-водолазної служби та водолази Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС області у ході оперативно-пошукових заходів вилучили з води тіло 11-річного хлопчика.

Свідок події Надія Руденко розповіла Forpost подробиці. За її словами, діти прийшли на річку з собакою після навчання в школі. Батьки малечі були на роботі, тому заборонити небезпечні розваги було нікому. Через декілька хвилин прогулянки на кризі, школярі опинилися у воді.

10-річну дівчинку з води дістав співробітник пляжу Генадій і рибалки, які знаходилися поруч. Допомагав з порятунком й собака. Постраждалу передали медикам для надання необхідної допомоги.

Водолази почали пошуки зниклого під водою 11-річного хлопчика. Робота була ускладнена значною глибиною річки на цій ділянці – близько 20 метрів і мулистим дном. Тіло дитини вдалося дістати з води лише через декілька годин. Загиблим виявився учень 5-го класу НВК №67 Назар Ляшко.