У Запоріжжі, в п’ятницю 19 березня пройде кліматична толока. Цей день оголошено  Днем Глобального страйку за клімат. Україна приєднується до світового руху, Запоріжжя у тому числі. Тисячі міст по всьому світу вийдуть у цей день, щоб нагадати політикам і людству про те, що треба вирішити кліматичну кризу, а не тільки говорити про це.

Люди зберуться о 15:00 біля ліцею «Перспектива», вулиця Героїв 55-ї бригади, 3б. Після зборів учасники страйку планують прибирати берег річки Суха Московка.

Ми почнемо прибирати сміття, готувати місце для озеленення та створення екостежки. До толоки долучаються усні ліцею “Перспектива”, місцеві мешканці, представники громади- сказала Регіонньюз координаторка заходу Тетяна Жавжарова.

Оголошення про захід з’явилося у соціальних мережах, організатори написали також про звернення до Кабміну та Верховної ради з цього приводу.

В Києві підписується звертнення до Кабінету міністрів України та Верховної Ради з вимогою вжиття невідкладних заходів по вирішенню кліматичної кризи!
Наші вимоги:
1)💨Амбітний Національно-визначений внесок в Україні!
Україна має затвердити ціль по скороченню викидів парникових газів до 2030 року до рівня 72% від 1990 року.
2)✅Прийняти вуглецеву нейтральність до 2050 року!
Вуглецева нейтральність до 2050 року – тільки так ми дотримаємося цілей Паризької Угоди 2015 року для запобігання антропогенній зміні клімату. Це юридично зобов’яже Україну дотримуватися зеленого курсу та гарантуватиме дотримання Україною Європейського Зеленого Курсу та Угоди про асоціацію ЄС-Україна.
3)📖 Впровадити Кліматичну освіту в Україні!
Населення України має знати, як зробити життя українців більш екологічним, що впливає на зміну клімату та які наслідки від кліматичної кризи ми очікуємо, якщо наша влада буде і далі нам давати пусті обіцянки.
4) 🆘 Оголошення Надзвичайного Кліматичного Стану в Україні!
Таким чином наш уряд підніме екологічну та кліматичну повістку на національному рівні. Climate Emergency Declaration (CED) визнано у Європі, Європейським Парламентом та рядом урядів-членів Європейського Союзу, Великою Британією та Ватиканом. Загалом його оголосили влади різних рівнів в 33 країнах світу.
Усіх, хто прийде на захід просять дотримуватися умов карантину і обов’язково взяти з собою маску.