Сьогодні, 31 березня відбулося засідання у справі загибелі 8-річної Ані Ждан, яка смертельно травмувалася у центральному парку Запоріжжя.

Судили ексдиректора КП “Дубовий гай” Олега Комаренка. Вперше за останній період справа просунулася вперед – підозрюваному Комаренку висунули обвинування. Колишнього посадовця обвинувачують за статтею (ч. 2 ст. 367 КК) – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки . Статус обвинуваченого має й інший підсудний по справі, який відповідав за техніку безпеки в парку.

Про події в залі суду журналісти Regionnews дізналися від батька загиблої дівчинки Олександра Ждана.

Адвокат потерпілих клопотав про стягнення моральної школи з обвинувачених у сумі  3,24 мільйона гривень. У коментарі журналістам Regionnews Олександр Ждан пояснив, що суму розраховували експерти з Харкова, сім’я Ждан замовляла таку експертизу, щоб не придумувати щось самостійно.

“Ми клопотали про стягнення цієї суми загалом, не обов’язково її має виплатити сам Комаренко. Суму можуть розділити на трьох обвинувачених – Комаренка, його заступника та КП “Центральний парк культури та відпочинку “Дубовий гай”, це вже на розсуд суду – сказав співрозмовник.

Олександр також нагадав, чому відмовився від компенсації, яку провпонувала міська рада та що планує робити з грошима, якщо їх виплатять.

“Подачок від мерії ми не могли взяти, з моральної точки зору це було б неправильно. Це одразу скидалося на підкуп, мол – візьміть і мовчіть. Ми відмовилися, бо одразу знали, що будемо боротися до кінця. Мушу сказати, наша вимога про стягнення компенсації висунута не з метою заробітку. Ці гроші я витрачу на якийсь потрібний та корисний проєкт для дітей. Можливо організую який простір для малечі в тій же Дубовці” – поділився з журналістами Regionnews  Олександр Ждан.

Наступний тап – допит свідків, в обвинуваченні заступника Комаренка їх будуть допитувати 8 квітня,  продовження слухання справи самого ексдиректора суд призначено на 6 травня.

Читайте також: Школи та дитячі садки Києва закривають, проїзд лише по перепустках – Кличко