Історія хепі енду та подночас трагедії відбулася в Запоріжжі та Києві. Після інсульту в мешканки Запоріжжя її родичі дозволили транспрантації окремих органів жінки. Завдяки пожертві запорізької сім’ї вдалося врятувати три життя.

Авіація Нацгвардії та поліцейські сприяли терміновому транспортуванню донорських органів із Запоріжжя до Києва.

Деталі розказали у пресслужбі Національної гвардії України.

«Було прийнято рішення здійснити переліт літаком Нацгвардії  аби якнайшвидше транспортувати лікарів зі столиці до Запоріжжя. Там вони отримають донорські органи і повернуться до Києва. Коли операція з вилучення донорських органів буде завершена, відлік піде на години. Не можна втрачати час, адже на ці органи вже очікують реципієнти», – розповів заступник міністра МВС України Антон Геращенко, який був присутній в аеропорту під час відправки бригади медиків із «Охматдиту» та Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова.

Авіатори гвардії  кажуть, що пишаються можливістю допомогти у такій надважливій справі. У Запоріжжі буде здійснено трансплантацію нирки, у Києві 11-ти річному хлопчикові пересадять теж нирку, а також печінку для жінки, у якої діагностовано цироз.