Вчора відбулося перше судове засідання у справі вбивства запорізького  викладача, професора ЗНУ Луайя Файсал Муца. В Запорізькому апеляційному суді адвокати клопотали про зміну запобіжного заходу для одного з підозрюваних.

Що відбувалося на засіданні описали журналісти 061.

Інформація, яку раніше публікував Regionnews, посилаючись на власні джерела підтвердилася. Чоловік пішов з життя через удушення, з’ясувалося, що Луайя душили протягом 5 хвилин. Відомо, що до вбивства причетні троє осіб, один з них поліціянт, також іноземець, раніше ми писали, що це мешканець Алжиру, та чоловік, який має стосунки з сестрою поліцейською, він начебто безпосередньо вбивав жертву, злочин вчиняв не вперше, щоправда, раніше проходив по більш легких статтях.

Був ще і четвертий – водій автомобіля, яким Луайя відвезли до посадки. Чоловік дуже допоміг слідству, він вказав на місце знаходження трупа, назвав імена викрадачів та вбивць, по справі проходить, як свідок.

Адвокат підсудного переконував суддю, що його підзахисний хоч раніше й крав, але на вбивство не здатний. Сам же підозрюваний каже, Луайя лише вдарили та придушили, вбивати не планували, це сталося випадково. Втім експертиза показала, що професора душили протягом 5 хвилин. А послідовність завдання ударів вказує на правдивість свідчень водія.

Суд залишив рішення першої інстанції в силі, підозрюваний залишається за ґратами, розслідування продовжується.