Російського репера Моргенштерна ( Олексія Валєєва) Служба безпеки України внесла до чорно списку 28 квітня 2021 року.

До цього артист планував приїхати до Запоріжжя та інших міст України з концертом. Пізніше він сам сказав, що ситуація в країні не є безпечною, (як багатьом здалося він натякав на російські війна на українських кордонах) тому він боїться приїжджати та скасовує вже заплановані концерти.

Після внесення Моргенштерна до чорного списку його аудіозаписи та кліпи заборонено транслювати в Україні, сам він теж не може приїхати, бо внесений до списку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України.

Заборона, як пояснили в СБУ, пов’язана не з його концертами в Криму, а безпосередньо з самою його творчістю. Моргенштер пропагує культ насилля та жорстокості, а також вживання та розповсюдження наркотичних речовин. Це, на думку СБУ, може стати причиною конфліктних ситуацій, у тому числі для організаторів концертів та виконавців, що виступають разом з Валєєвим, пишуть Українськ новини, посилаючись на відповідь на запит.

“У ньому (листі), відповідно до компетенції, СБ України надала пропозиції Мінкультури та інформполітики України включити “зазначеного громадянина Російської Федерації”, який, серед іншого  під час своїх виступів пропагує культ насильства і жорстокості, поширення і вживання наркотичних засобів і психотропних речовин, що створює передумови для конфліктних ситуацій стосовно організаторів та учасників концерту за його участю, “до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України”, – сказано у відповіді.