Вже з 18 жовтня Запорізька область включно із Запоріжжям переходить до «червоної» зони епідемічної небезпеки. У п’ятницю з’явилась інформація, що в місті вводитимуть обмеження на перевезення пасажирів. Однак згодом на позачерговому засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішили не вдаватись до цього.

На сайті Запорізької міської ради опубліковано протокол комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій м. Запоріжжя. З понеділка, 18 жовтня, в місті Запроваджуються додаткові обмежувальні заходи. З наступного тижня перевізники мають забезпечити, щоб на маршрути виходив додатковий транспорт. Таким чином вдасться уникнути скупчення людей на зупинках. Водії братимуть тільки на сидячі місця. Пасажири зобов’язані носити медичні маски (респіратори тощо) на спеціально визначених місцях, де постійно зупиняється транспорт для посадки та висадки пасажирів, й у салоні транспорту.

Виконавчий комітет міської ради розгляне питання щодо обмеження часу перевезення пасажирів міським транспортом для пільгової категорії населення (з 6:00 до 10:00 та з 15:00 до 19:00).

На головній – фотоілюстрація