Поліція затримала відомих в Україні ворів в законі на прізвисько “Умка” та “Лаша Сван”.

Про це повідомив на своїй сторінці в соціальних мережах міністр МВС Арсен Аваков, обіцяючи, що це лише початок війни з криміналітетом.

“Умку” взатримали в аеропорту Дніпра, “Лашу Свана” в готелі. Чоловікам інкримінують встановлення та поширення злочинного впливу у відповідному кримінальному статусі – статтю 255-1 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановили усі сфери їхньої діяльності та зв’язки. Ці особи з «верхівки» злочинного світу утворювали злочинні угруповання та контролювали через своїх представників криміналітет у державі, підбурювали до вчинення нових злочинів та спричиняли появу додаткових загроз для безпеки громадян – йдеться у повідомленні на сайті МВС.

Відомо, що «Умка», коронований у 2014 році, та «Лаша Сван», «вор в законі» з 1995-го, здобули свої високі «звання» від топ-представників російського кримінального світу. Вони вважалися одними із найвпливовіших «ворів в законі» в Україні та контролювали криміналітет одразу в кількох областях – Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій та частині Західного регіону.

Чоловікам вже готують повідомлення про піддозру, паралельно з цим слідчі дії та обшуки продовжуються.