Події відбувалися 29 травня ввечері, близько 17:00 між зупинками “Райдужний” і ст. Ватутіна на проспекті Шухевича, це район Троєщини.

Там молода жінка завадила чоловіку викрасти дитину, яку вже тягнули до машини.  Жінка вдала маму хлопчини та фактично вирвала його з рук можливого злочинця. На жаль, їй не вдалося сфотографувати номера машини, чи хоча б їх запам’ятати.

Про події того дня та сама жінка Юлія Лавширин розповіла у соціальних мережах.  Працює жінка на  espreso.tv.

Я помітила, що якийсь мужик років 35 жорстко тягне хлопчика років 10 на вигляд до машини. Підібралась ближче і чую: “Дядя, відпустіть мене, я вас не знаю”. А той каже: “Заткнись и пошли со мной”. Людей в радіусі кількасот метрів не було і часу на витягання телефона, дзвінки в поліцію і таке інше також, бо до машини залишалось кілька метрів. Вона там була одна і пікнув замок. Але, головне, я чітко зрозуміла, що це викрадення чужої дитини. Тоді я пішла ва-банк. Підбігаю до них, шарпаю малого за рукав так, що навіть той мужик у шоці, і вдаю знервовану маму. Сварю на малого: “Ну скільки можна тікати!? От що мені з тобою робити?! Вдома з тобою поговоримо!”. Оторопілий виродок дивиться на мене і в жаху мчить до машини та тікає, а я просто не встигаю ні сфотографувати його, ні запам’ятати номер. Але це точно був оливковий Ланос – розповідає пані Юлія.
Як вдалося з’ясувати у хлопця, він пішов на репетиторський урок, але чомусь його перенесли, чи скасували, телефон у хлопця сів, тож він не міг попередити маму, щоб прийшла по нього. Хлопець вирішив йти додому самостійно.
В мене був павербанк, ми увімкнули його телефон і він набрав маму. Нажахана жінка примчала за хвилин 10 і мало руки мені не почала цілувати. Того мужика малий реально не знав і він до нього пристав просто серед вулиці – пише Юлія.
Чому вчителька відпустила учня самого, напевно слід з’ясувати мамі врятованого хлопчика. Рятівниця дитини каже. що це якась вища сила змусила її вийти на зупинку швидше  пройтись додому пішки, та ще й повернутись трохи назад, щоб пройтися новою частиною парку, яку ще доробляють. бути уважними й небайдужими.