Днями у Запоріжжі  розпочались роботи з будівництва залізничного шляхопроводу через річку Дніпро.
Його зведуть на споруді  № 18 довжиною 161 м, проходитиме він вздовж вулиці Тюленіна. Внизу конструкції буде влаштовано проїзд автотранспортної магістралі.
Про будівництво шляхопроводу розповіли в Службі австомобільниз доріг Запорізької області.
Насправді, підготовчі роботи з влаштування шляхопроводу розпочались ще в 2007 році. Тоді поряд з існуючим насипом, по якому пролягає залізниця, було влаштовано тимчасовий насип з піску та суглинку, об’ємом близько 40 тисяч кубічних метрів, для перенесення залізничних колій на період виконання робіт з будівництва шляхопроводу. Насип було укріплено шпунтовою огорожею.
У 2021 році роботи на цій споруді поновились. Проект виконання будівельно-монтажних робіт з перенесення колій було узгоджено з Укрзалізницею, після чого було виконано безпосередньо перенесення парної та непарної залізничних колій. Потім будівельники виконали підготовчі роботи для монтажу страхувальних пакетів- нагадали у відомстві.
Зараз на споруді № 18 розпочались роботи з розбирання існуючого насипу залізниці. Після того, як насип буде ліквідовано, на його місці будівельники зведуть шляхопровід, на який будуть перенесені залізничні колії з тимчасового насипу.
Таким чином, шляхопровід споруди № 18 буде виглядати та мати таку ж функціональність, що й залізничний шляхопровід на острові Хортиця, під яким проходить автодорога.