Роман Соха, нардеп «слуги» отримав майже 1,95 мільйона з держбюджету та посів 4-те місце у топі найдорожчих депутатів нинішнього скликання

Запорізький депутат Роман Соха, обраний від 75-ого округу, став одним із декількох народних депутатів, які отримали найбільше коштів з державного бюджету від початку нового скликання.

Громадський рух «Опора» проаналізував витрати бюджету на народних депутатів в період з 04 вересня 2019 по 05 травня 2021 року.

Зв результатами огляду виокремлюють п’ятірку найдорожчих депутатів за цей період. Першим у цьому топі, з рекордною кількістю виділених коштів, став Іван Калаур (2, 136 мільйонів), одразу позаду Анатолій Драбівський (2, 119 мільйонів) та Роман Лозинський (1, 995 мільйонів). Четверте місце посідає Роман Соха, який отримав 1, 948 мільйонів з бюджету. Та останнім у цій п’ятірці став Олександр Ковальчук, отримавши 1, 917 мільйонів.

У вибірці транзакцій Романа Сохи, яку надала «Опора», зазначено, що в період з 2019 по 2021 рік нардеп отримав 560, 3 тисячі зарплати й 63, 7 тисячі відпускних. Крім цього, виділялись кошти на виконання депутатських повноважень. Близько 797 тисяч гривень Соха отримав на витрати на оплачуваних помічників, а також, зміст і роботу приймалень.

Окремі кошти було виділено на витрати на проїзд і проживання, ураховуючи відрядні. Загалом, компенсація за проживання склала 366 тисяч гривень. В декларації зазначено, що Соха проживає в «Комфорт Таун», а квартира налічує 66 квадратних метрів. Цей житловий комплекс знаходиться на лівому березі Дніпра. На його території розташовані переважно малоповерхові будинки, парки, стоянки та зони для відпочинку. Зрештою, підрахувавши витрати, на оплату квартири з бюджету відшкодовують 18 тисяч гривень щомісяця.