Цьогоріч сезон доспівання ягід дещо зсунувся, а тому вартість черешень та полуниць істотно відрізняється від тогорічної.

На ринку столиці сьогодні вже продають черешню за ціною 250 гривень за кілограм, наразі присутні два варіанти – узбецька черешня та мелітопольська, вартість не відрізняється.

На прилавках зустрічається черешня нечасто, та і попиту на неї поки особливого немає. Через несприятливі погодні умови, часті дощі та грози ранній урожай мелітопольської черешні уже втрачено, про це кажуть садівники. Є сподівання, що середній урожай буде рясним і змінить цінову політику на ринку. Якщо дощі припиняться, то вже через 2-3 тижні черешні на ринку буде багато, а вартість можна буде очікувати в районі 70 гривень за кілограм.

Зараз же здебільшого купують полуницю, її сезон можна сказати зараз саме у розпалі, тож прилавки нею рясніють. Вартість полуниці також коливається і часто змінюється в залежності від погодних умов. Скажімо наприкінці минулого тижня кілограм полуниці в столиці можна було купити навіть за 65 гривень, та частіше і якіснішу продавали за 90-85 гривень. Вже у вихідні вартість зафіксувалася на позначці 85-90 за кілограм, дешевше знайти складно.

Читайте також: У центрі Запоріжжя впало величезне дерево й зруйнувало автомобіль – відео