Камери відеоспостереження для дитячих садочків та школі Запоріжжя просять встановити мешканці міста.

Петицію з відповідною ініціативою опублікували на сайті міської ради, вона вже зібрала 437 підписів. Авторка петиції – мама шестирічного хлопчика, який з вересня повинен піти до першого класу – Валерія Тоцька.

Свою вимогу жінка мотивує частими нещасними випадками у школах та дошкільних навчальних закладах, що трапляються з дітьми.

У школах та садочках діти проводять більшу частину свого дня. З метою всебічного контролю навчального процесу як збоку керівництва, так і батьків, потрібно обладнати заклади освіти камерами відеоспостереження. Це дозволить спостерігати, як просувається навчання, чим вони живуть, з ким спілкуються, як поводяться, як вирішують спори та конфлікти, які неминуче виникають між ними або працівниками освіти, потрібно Такого виду охоронні системи здатні запобігати можливим правопорушенням, нещасним випадкам, злодійству, псуванню шкільного майна – вважає авторка петиції.

Жінка також зауважила, що відеоспостереження позитивно вплине також на дисципліну серед самих вихованців та учнів.

Організація системи відеоспостереження в шкільному (дошкільному) закладі вирішує дуже важливі завдання.
– підвищення дисципліни дітей та співробітників школи (дитячого садочку) (діти поводяться більш стримано, знаючи, що за ними ведеться спостереження, а співробітники більш відповідально виконують свої обов’язки);
– досягнення більшої безпеки (пожежі, терористичні акти, злодійство та інше) і недопущення сторонніх осіб на територію освітнього закладу;
– моніторинг навчального процесу та успіхів у навчанні дітей;
– вирішення спірних ситуацій, що виникають між дітьми та працівниками освітніх закладів, а також між батьками та вчителями (вихователями) – ця проблема наразі, також актуальна;
– доступ батьків до записів, що дозволяє їм знати, як проходить освітній процес та чим на них займаються їхні діти;
– охорона здоров’я учнів, оперативне реагування у разі необхідності надання їм медичної допомоги;
– охорона шкільного майна.
Отже, відеоспостереження для школи (дошкільного закладу) – це система, яка гарантує безпеку учнів та вчителів, чітке виконання ними своїх обов’язків, запобігання правопорушень і дозволяє розібратися в конфліктних ситуаціях, яких з кожним днем становиться все більше.

Петиція ще повинна зібрати щонайменше 323 підписи, щоб її розглянули на сесії міської ради, та чи піде влада на такий крок – питання дуже сумнівне.