“Безславні кріпаки” – це сильно. Джанго-перестрілки, прийоми в стилі “Вбити Білла”, персонажі, що відсилають до Тарантіновських героїв Крістофа Вальца, Леонардо Ді Капріо і Майкла Медсена.

Тільки уявіть, Тарас Григорович Шевченко до того як стати мейнсртімом став першим українським самураєм. Об’єднавшись з україно-японським сансаєм Кайо Накамурою, Тарас-сан намагається звільнити свою кохану Марію з панщини місцевого містера Келвіна Кенді і допомогти повернути фамільну катану своєму наставнику.

Все це приправлено вміло поставленими бойовими сценами, гідною операторською роботою, цікавим саундтреком і місцевим колоритом. Так, в сценах з відрубуванням рук і перестрілками в садибі, видно, що у хлопців не зовсім вистачало бюджету. Але це не завадило їм зробити сміливе висловлювання = зізнання в коханні творчості Квентіна Тарантіно.

Загалом якщо ви шанувальник Тарантіно і вам цікаво, як сюжети Квентіна можуть бути інтегровані в українську культуру, то вам варто ознайомитися з “Безславними кріпаками”.

Віталій Очерет